КМДА Київська міська державна адміністрація


14 серпня 2019

Маленькі голосіївці відвідали державний музей іграшки

13 серпня 2019 року діти, батьки яких знаходяться в складних життєвих обставинах відвідали державний музей іграшки Міністерства освіти і науки України, за адресою: Кловський узвіз, 8.

 

Діти та їх батьки мали змогу побачити колекцію музею, яка поповнювалася протягом 70 років, її розміри досягли 15 тисяч експонатів. До уваги відвідувачів були представлені іграшки, які були улюбленими для дідусів та бабусь сучасних дітей. Це й техніка (машини, парова топка, екскаватори, літаки), й настільна поліграфія (лото), й ляльки, мотанки, й народна іграшка (глиняні брязкальця, солом'яні бички, дерев'яні каталки). У колекції представлено ексклюзивні авторські роботи лялькарів радянських часів, унікальну бібліотеку настільно-поліграфічних ігор, надзвичайно барвисту й радісну колекцію українських народних іграшок.

Діти та дорослі із захопленням подивилися на іграшки різних років: ляльки-міліціонери 30-х років, перші трансформери 30-х років, целулоїдні фігурки 40-х років, ретро ведмежата 50-х років, неваляшки 60-х років, заводні тваринки 60-х років.

У Державному музеї іграшки діють три постійні виставки. Перша — «історія іграшки», друга — «українська народна іграшка». Третя експозиція — це експонати, які абсолютно відрізняються від промислових та народних іграшок, в основному це авторські роботи, вони знаходяться в музеї в єдиному екземплярі.

Захід був організований за підтримки ГО «Театраліум - ЮА», з метою соціалізації та підвищення культурного рівня дітей, батьки яких є клієнтами Голосіївського районного в місті Києві центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Захід відвідало 30 дітей.

 

За інформацією  Голосіївського районного

центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.