КМДА Київська міська державна адміністрація


24 липня 2019

Бібліотеки району запрошують на заходи до Дня хрещення Київської Русі-України

День хрещення Київської Русі-України відзначається в Україні щорічно 28 липня – у день пам'яті Святого князя Володимира. 

Для українців це свято символізує спадкоємність тисячолітньої історії України, нації і держави. Це – символ соборності усіх українців і всіх українських земель навколо рідної державної і духовної столиці – Києва.

Хрещення мало не лише історичне значення – воно насамперед духовно та культурно поєднало наш народ з європейським світом і таким чином стало важливою віхою в розвитку української державності.

Запровадження християнства на Русі сприяло зміцненню державності, поширенню писемності, створенню визначних пам'яток літератури. Під його впливом розвивалися живопис, кам'яна архітектура, музичне мистецтво, розширювалися і зміцнювалися культурні зв'язки з Візантією, Болгарією та країнами Західної Європи.

У ЦРБ ім.М.О.Некрасова (вул.Маричанська,9) оформлено книжково-ілюстраційну виставку-панораму «Храми Києва», в рамках якої представлено розділ про подію історичного значення «Християнізація Русі-України».

    

 

У бібліотеці ім.М.П.Стельмаха (вул.Лятошинського, 27-г) презентовано книжково-інформаційну виставку-портрет «Свята іменем і ділами: Княгиня Ольга». До уваги користувачів – цікава інформація про мудру, державна діячку, яка змогла потіснити владолюбних мужів, підступних варягів та тривалий час успішно врядувати на державному Київському престолі.

 

 

Книжкова виставка-експозиція «Збудуймо храм і запалім свічу…» відкрилась у бібліотеці «Деміївська» (просп.Голосіївський, 46/1).

 

 

У бібліотеці  сімейного читання № 152 (вул. Заболотного, 20-а) діє книжкова виставка «Християнство на зламі тисячоліть», яка знайомить з історією та історичними постатями того часу.

    

Також у бібліотеках району відбудуться інформаційні та духовні години, книжкові виставки-огляди: «Цивілізаційний прорив України» (бібліотека ім.М.Т.Рильського, вул.Велика Китаївська,136), «Утвердження християнства – зміцнення держави» (бібліотека ім.Марка Вовчка, просп.Науки,63), «Доленосний вибір» (бібліотека № 142 для дітей, вул.Лятошинського,27-г).

Зі святом Хрещення Русі! Віримо, що Святий Володимир дарує нам свою молитовну допомогу для утвердження миру в рідній Україні!

 

За інформацією управління культури, туризму та охорони культурної спадщини

Голосіївської РДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.