КМДА Київська міська державна адміністрація


21 липня 2019

На Теремках відкрили фонтан: діти вже купаються

На Теремках відкрили фонтан: діти вже купаються

У Голосіївському районі на вулиці Теремківська, 1-3, офіційно відкрили відновлений фонтан, який не працював багато років.

Раніше на цьому місці була велика та занедбана бетонна чаша, - розповів «Вечірньому Києву» виконувач обов’язків генерального директора КО «Київзеленбуд» Олексій Король. – Дякуючи працівникам КП УЗН Голосіївського району, фонтан було відновлено. Фахівці, очистили, відремонтували та пофарбували чашу.  

За словами Олексія Короля, зеленбудівці, які взяли  під свою опіку фонтан, також провели благоустрій території навколо нього. Зокрема, поклали тротуарну плитку та підсипали газони.

- Ми хочемо взяти на баланс фонтан та територію навколо нього, – продовжує розповідати «Вечірньому Києву» Олексій Король. – Сподіваємося, що Київрада надасть цій зеленій зоні офіційний статус скверу. А Київзеленбуд в подальшому прокладе у ньому нові доріжки, відновить газони та створить поливну систему.   

Поки Олексій Король розповідав про плани, місцеві діти із задоволенням плескались у відновленому фонтані. Хоча лікарі не схвалюють подібні процедури, оскільки можна заразитися різними небезпечними хворобами.

– Вода у фонтані водопровідна. Така сама, як з-під крану, -заспокоює керівник Київзеленбуду.

Не бачать причин хвилюватися і жителі Теремків, які насолоджувались прохолодою фонтану на лавках, поки їх діти та онуки купалися.

– Головне, щоб батьки пильно стежили за дітьми і щоб п’яниці та безхатченки у воду не лізли, - сказала «Вечірньому Києву» місцева жителька Галина.  

  

Читай "Вечірку"



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.