КМДА Київська міська державна адміністрація


13 травня 2019

Інформація про отримання одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка"

Відповідно до Порядку надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 червня 2018 р № 512 право на отримання допомоги “пакунок малюка” мають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які на законних підставах проживають на території України і народили живонароджену дитину.

Допомога “пакунок малюка” надається на кожну новонароджену дитину.

Видача отримувачу допомоги “пакунок малюка” проводиться у пологовому будинку працівником, уповноваженим головним лікарем.

У разі відсутності у пологовому будинку допомоги “пакунок малюка” її видача проводиться місцевим структурним підрозділом з питань соціального захисту населення за місцем проживання/перебування отримувача допомоги “пакунок малюка” на підставі його особистої письмової заяви.

Допомога “пакунок малюка” видається її отримувачам під час народження/виписки дитини у пологовому будинку або за місцем проживання/перебування новонародженої дитини не пізніше ніж через 30 календарних днів з дня її народження.

У разі відсутності на день виписки новонародженої дитини у пологовому будинку допомоги “пакунок малюка” видається довідка про те, що зазначену допомогу в пологовому будинку не видано.

У разі народження дитини за межами України або вдома та відмови матері від подальшої госпіталізації допомога “пакунок малюка” видається місцевим структурним підрозділом з питань соціального захисту населення за місцем проживання/перебування новонародженої дитини на підставі особистої письмової заяви отримувача допомоги “пакунок малюка” та копії свідоцтва про народження дитини.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.