Головна  →  Новини  →  24 квітня 2019

Урочиста нарада до Дня охорони праці: "Умови праці у майбутньому - безпечні та здорові"

Щороку, у Всесвітній день охорони праці, 28 квітня, згідно з Указом Президента України від 18.08.2006 № 685/2006 в Україні  відзначають  День охорони  праці.  

24 квітня 2019 року Голосіївською районною в місті Києві державною адміністрацією проведено урочисту нараду на тему: «Умови праці у майбутньому - безпечні та здорові» в приміщенні ДУ «Інституту медицини праці  ім. Ю.І. Кундієва  НАМН України» за участі  керівників та відповідальних осіб за охорону праці підприємств, установ та організацій району.

Мета - привернення уваги кожного роботодавця і працівника до необхідності зниження рівня виробничих ризиків шляхом профілактики травматизму і професійних захворювань, формування свідомого ставлення суспільства до культури безпеки праці.  

Вступним словом та привітанням з нагоди відзначення Всесвітнього дня охорони праці  розпочав нараду Чернюк Володимир Іванович - директор  ДУ «Інституту медицини праці  ім. Ю.І. Кундієва  НАМН України». Володимир Іванович презентував історію виникнення та діяльність інституту: заклад здійснює гігієнічну оцінку умов праці працівників, зайнятих у промисловості, сільському господарстві та соціальній сфері, систематичний аналіз професійної захворюваності в Україні та розробляє прогнозиїї динаміки.

Кращі фахівці в галузі охорони праці були відзначені Подякою голови Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації.

 

 

Ірина Кононова -старший науковий співробітник  ДУ Інституту медицини праці ім. Ю. Кундієва презентувала матеріал щодо  популяризації культури профілактики безпеки і гігієни праці.

Войналович Олександр - завідувач кафедри охорони праці і інженерії середовища НУБіП акцентував  увагу,  на функціонуванні дієвої системи запобігання виробничим ризикам і заохочення до створення безпечних і здорових умов праці, що ґрунтується на принципах усунення небезпек, оцінювання, контролю та управління ризиками.

Федоренко Микола - головний державний інспектор ГУ Держпраці у Київській області наголосив,  що охорона безпеки праці являє собою систему збереження життя і здоров’я працівників у процесі трудової діяльності, повинна сприяти  підвищенню рівня захисту життя та здоров’я працівників,  формуванню культури безпеки та гігієни праці.

Присутні мали змогу задати хвилюючі їх питання  щодо проходження медичних оглядів, атестації робочих місць за умовами праці та отримати фахову відповідь.

 

Підводячи підсумки  роботи наради увагу присутніх було акцентовано  на нерозривної єдності успішної професійної діяльності з обов’язковим дотриманням усіх вимог безпеки праці та усвідомленому  і відповідальному  ставленні до питань охорони праці і промислової безпеки  як гарантію збереження здоров’я і життя працівників.

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю