Відділ державних соціальних інспекторів управління праці та соціального захисту населення Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації

Відділ державних соціальних інспекторів (далі-відділ) є структурним підрозділом Управління праці та соціального захисту населення Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації.

Відділ організовує роботу по перевірці достовірності та повноти інформації про доходи і майновий стан осіб, які входять до складу сімей, що звертаються за призначенням державної соціальної допомоги.

Відділ проводить обстеження матеріально-побутових умов заявника (за його згодою) з метою визначення складу сім’ї,ступеня нужденності та можливостей знаходження додаткових джерел для її існування шляхом опитування осіб, які входять до складу сім’ї, що звертається за призначенням державної соціальної допомоги.

Діяльність головного державного соціального інспектора та державного соціального інспектора спрямована з одного боку на максимальне забезпечення захисту малозабезпечених верств населення, з іншого - контроль за використанням бюджетних коштів.

З метою обґрунтованості призначення державної соціальної допомоги та надання субсидій за період з 01.01.2019 по 01.03.2019 здійснено 500 обстежень матеріально-побутових умов проживання сімей. Державні соціальні інспектори намагаються підвищити якість перевірок правильності надання державної соціальної допомоги шляхом проведення бесід, консультацій, та рекомендацій громадянам, що звернулись за її призначенням. Висновки державних соціальних інспекторів враховуються при наданні соціальної допомоги. Акт обстеження матеріально-побутових умов проживання сім’ї та з’ясування всіх обставин, викладених у заяві про надання соціальної допомоги, складається в присутності заявника і обов’язково підписується ним. Кожний громадянин при поданні заяви про призначення державної соціальної допомоги письмово дає згоду на збір та перевірку інформації про сім’ю, доходи всіх її членів, їх власність та майно. При виявленні державними соціальними інспекторами порушень - подання громадянами документів із неправильними відомостями або приховування доходів, що впливають на встановлення права на соціальну допомогу та її розмір, призначена допомога перераховується і надмірно виплачені кошті підлягають поверненню. 

Начальник відділу-головний

державний соціальний інспектор                                          Л.Ладошкіна         

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю