КМДА Київська міська державна адміністрація


13 березня 2019

У Києві вже є перші виплати по субсидіям

У Київській міській державній адміністрації підбили перші підсумки нової системи нарахування житлових субсидій, яка стартувала з 1 березня цього року. Відтепер усі, хто мав від держави знижку на оплату комунальних послуг, отримають “живі” гроші - і зможуть сплатити свої рахунки самостійно. У Києві таких домогосподарств - 158 тисяч.

З 4 березня “живі” кошти житлової субсидії почали отримувати київські пенсіонери, а з 12 березня – й усі інші субсидіанти столиці.

Про це розповіли під час брифінгу у Київській міській державній адміністрації

- Раніше громадяни отримували житлові субсидії у безготівковій формі, коли відбувалось автоматичне зарахування грошової компенсації на рахунки постачальників послуг. Люди безпосередньо не брали у цьому участь. З 1 березня громадяни за певними алгоритмами будуть отримувати кошти на своїх рахунки, і потім мають сплачувати ними за комунальні послугиЦе – цільові кошти виключно на оплату послуг ЖКГ,  -  наголосив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Як повідомив заступник директора Департаменту соціальної політики КМДА, Максим Бученко, перші виплати субсидій у монетизованій  формі почалися у Києві з 4 березня - з моменту нарахування перших пенсій за поточний місяць.

- Загалом 158 тис. домогосподарств у місті можуть розраховувати на допомогу від держави. Серед них кошти на свої пенсійні рахунки отримали 101 тис. пенсіонерів, а 57 тис. домогосподарств отримали кошти на рахунки Ощадбанку, -конкретизував Бученко.

- Починаючи з 12 березня Ощадбанк почав виплати цим громадянам “живих” грошей на суму призначених житлових субсидій, - повідомив він.

Як розповів заступник начальника Головного управління Ощадбанку з роздрібного бізнесу по м. Києву та Київській області Олег Римарев, кожен пенсіонер отримів від банку два смс-повідомлення – про пенсію та окремо про суму отриманої житлової субсидії.

- Спочатку ми, як інші банківські установи та Укрпошта, забезпечили виплати пенсіонерам. А з 12 березня на наші рахунки надійшли кошти для інших субсидіантів, - сказав він.

За словами Римарева, більшість з них зможуть отримати кошти через картки, які були оформлені раніше. Зняття грошей з них безкоштовне, а клієнтам так само прийшли смс з конкретною інформацією про зараховану суму субсидії.

- Як приклад, за вчорашній день 23 тис. 414 клієнтів отримали відповідні кошти на свої картки, розповів Римарев.

Він також підкреслив, що усі інші отримають кошти через систему грошових переказів “Швидка копійка”.

- Вже вчора понад 900 клієнтів зняли кошти через систему грошових переказів та оплатили комунальні платежі, - сказав він.

Джерело: https://vechirniykiev.com.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.