Головна  →  Новини  →  20 лютого 2019

Шкільна молодь Голосієва вклонила голови перед Героями Небесної Сотні

Небесна сотня білих журавлів,

Душа, яких летить під небесами,

Ніхто із Вас вмирати не хотів,

Хай вічна пам'ять лишиться за вами...

Богдан Пісний

 

Сьогодні, 20 лютого, Україна відзначає День Героїв Небесної Сотні з нагоди вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Учні та педагоги закладів освіти Голосіївського району провели урочисті заходи до п'ятої річниці подій на Майдані Незалежності в місті Києві, під час яких загинуло більше сотні людей, що виступили на захист України.

В скорботі схилити низько голови перед пам’яттю Героя Небесної Сотні й згадати про події, які відбулися у лютому 2014 року  під час Революції Гідності, прийшли представники учнівського самоврядування та вчителі школи І-ІІІ ступенів №37 міста Києва до пам'ятної дошки Андрію Черненку (вул Велика Васильківська, 114).

Учні та педагоги закладів загальної середньої освіти  №№ 269,  286, 132 приєдналися до Всеукраїнської скорботи, поклавши квіти до пам’ятного знаку "Герої Небесної Сотні"  (вул. А. Заболотного, 14), та хвилиною мовчання вшанували пам`ять людей, котрі поклали свої життя заради вільної майбутньої України.

В школі І-ІІІ ступенів №36 імені С.П.Корольова міста Києва вшанування Героїв Небесної Сотні  розпочалося з тематичної лінійки-реквієму "Білі лебеді, що запалили тисячі сердець". 

З нагоди цієї дати для  учнів спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням французької мови №110 імен К.Гапоненка підготували та провели літературний вечір «Нескінченність пам’яті», уроки мужності. Також в цей день були організовані екскурсії до шкільного музею «Гідність і честь українців», перегляд документальних фільмів.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю