Головна  →  Новини  →  19 лютого 2019

Монетизація субсидій для пенсіонерів: що потрібно знати

Президент України оголосив запуск системи монетизації субсидій – грошових виплат малозабезпеченим верствам населення. У середньому їх розмір складатиме 1500 гривень.

У березні цього року буде проведено виплату субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Постановою Кабінету Міністрів України від 06.02.2019 № 62 визначено, що  виплата житлових субсидій особам, які одержують пенсії, у готівковій формі здійснюватиметься через Пенсійний фонд України шляхом перерахування коштів на пенсійні рахунки в уповноважених банках або через виплатні об’єкти  ПАТ «Укрпошта».

Такий механізм виплати передбачений для субсидій, розміри яких визначено органами соціального захисту населення із жовтня минулого року, та проводитиметься починаючи з березня цього року одночасно із виплатою пенсій. Зазначимо, що виплатний період триває з 4 по 25 число місяця.

Відтепер отримувач субсидій зможе самостійно контролювати розрахунки за отримані комунальні послуги та їх якість від постачальника. Після оплати комунальних послуг за рахунок монетизованої субсидії, залишок готівкою буде в розпорядженні її отримувача. Вже з березня споживачі комунальних послуг, з яких близько 70 % пенсіонери, отримають субсидії у вигляді грошей.

Кабінет Міністрів України доручив Пенсійному фонду України виплату монетизованих субсидій пенсіонерам одночасно з пенсією. Іншим одержувачам – кошти надійдуть шляхом грошового переказу в Ощадбанку.

Головне управління Пенсійного фонду України в м. Києві спільно з департаментом соціального захисту населення, ПАТ «Укрпошта» та АТ «Ощадбанк» розпочали  роботу над виконанням завдання Уряду, яке пов’язане з монетизацією субсидій.

Звертаємо увагу одержувачів пенсій, що для отримання цих виплат додатково надавати будь-які документи до органів Пенсійного фонду не потрібно!

Для інформування про нарахування субсидії та механізм виплати ПАТ «Укрпошта» доставить кожному отримувачу персональне повідомлення про розмір субсидії, за що призначена субсидія і як її отримати грошовими коштами.

Усі пенсіонери, яких обслуговує ПАТ «Укрпошта», отримуватимуть субсидії готівкою через листонош у день одержання пенсії. Таким чином, вони матимуть змогу вчасно сплатити комунальні послуги, використавши субсидію за призначенням.

 За інформацією Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю