Головна  →  Новини  →  14 грудня 2018

В Голосіївському районі створено мобільні бригади для захисту вічнозелених насаджень

У КП УЗН Голосіївського району м. Києва створено мобільні групи з охорони вічнозелених насаджень, які проводять щоденне патрулювання хвойних насаджень району.

Додатково хвойні дерев у парках, скверах та на транспортних магістралях оброблені спеціальними препаратами – репелентами, котрі безпечні для зелених насаджень та не токсичні для людей і тварин, а їх дія пов’язана із утворенням дуже різкого і неприязного запаху при кімнатній температурі.

  

Інспекторам патрульної поліції м. Києва надано переліки місцезростання хвойних дерев для підвищення їх пильності в передноворічний період.
Нагадуємо, що згідно з чинним законодавством передбачено штраф за самовільну вирубку вічнозелених насаджень.

Розмір шкоди, заподіяної зеленим насадженням незаконною вирубкою хвойних дерев в межах міста та інших населених пунктів (постанова КМУ від 08.04.1999 № 559), становить від 1152 грн до 1852 грн (в залежності від розміру дерева).

Крім того, згідно статті 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення лісопорушники сплачують штраф за незаконну рубку хвойних дерев у розмірі від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (85-170 грн), а посадові особи від семи до дванадцяти неоподаткованих мінімумів (119-204 грн).

За інформацією КП УЗН Голосіївського району

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю